Het gaat goed!

Afgelopen dinsdag ben ik weer ontslagen uit het ziekenhuis. Deze keer voor het laatst. En het gaat best goed.
Al in de week voor de eerste operatie hadden we gezegd dat het ons zo leuk zou lijken als we na de operatie ergens een ijsje konden eten op een terras in Barcelona. Iets wat onmogelijk was voor de operatie. Gisteren, woensdag, is het gelukt! We hebben een ijsje gegeten en ontzettend genoten. Zo fijn om even naar buiten te gaan en iets te doen. We zijn niet lang weggeweest, maar dat hoeft ook niet. Dit was al heel veel. Daarna heb ik de rest van de dag wel veel pijn gehad en ook vanmorgen voelde ik mij niet zo goed. Alleen, het ging na een paar uur gewoon beter! Ik voel mij nog steeds niet fantastisch, maar wel beter dan toen ik opstond. Ook dat is al winst.
Vandaag zijn we weer terug gegaan naar Teknon voor het afsluitende gesprek. Na afscheid te hebben genomen van Amy zagen we dr Gilete weer. Hij heeft uitgebreid de tijd genomen om vragen te beantwoorden en een beetje uit te leggen hoe alles de komende tijd mogelijk zal zijn. Het belangrijkste is dat ik rustig aan blijf doen en luister naar mijn lichaam. Ook wilde hij graag zien hoe het lopen gaat. Ik heb apetrots laten zien hoe goed dat al gaat. Zijn conclusie: ‘you just made my day’!
Vanavond en morgen rust ik goed uit, want zaterdagochtend vliegen we weer naar huis. Na dik vier en een halve week hebben we daar weer veel zin in.