Een maand na mijn fusie

We zijn ondertussen alweer een maand verder. Een maand die nog nooit zo snel is gegaan. Een maand waarin alles is veranderd. Mensen vragen mij hoe het nu gaat. Het enige antwoord is: goed!
Vanaf het moment dat ik wakker werd na mijn fusie merkte ik al verschil. Het eerste dat opviel was dat ik weer tegen licht en geluid kon. Gedurende de tijd in het ziekenhuis ging het steeds iets beter. Ik kon beter zitten, gesprekken voeren gaat makkelijker. Ik ben minder misselijk. Ik voel mij over het algeheel beter. In het appartement werd het alleen maar beter. Toch bleef het lopen moeilijk en ongecoördineerd en ontstonden er ook nieuwe problemen. Er was totaal onverwachts nog een operatie nodig. Na deze operatie ging het weer beter en merkten we nog meer verschil op in vergelijking met de periode voordat we naar Barcelona gingen.
Afgelopen zaterdag mochten we dan eindelijk na vier en een halve week weer naar huis. Het is heerlijk om weer thuis te zijn. Fijn om de jongens weer te zien en gezellig om weer wat vrienden en familie te spreken. De vlucht was erg prettig en thuis was ik moe, maar voelde ik mij niet erg slecht. Waar anderen na de vlucht vaak weer een week alleen in een kamer liggen, heb ik alleen de zondag nodig gehad om bij te komen. Dat gaat wel heel snel.
Op dit moment voel ik mij nog steeds erg goed. Ik slaap veel beter, kan licht en geluid goed aan, heb veel meer energie en loop rond in huis! Sinds de operatie ben ik niet een keer meer buiten bewustzijn geraakt en ben ik niet meer levensbedreigend ziek! Dit is maar een hele kleine selectie van dingen die beter gaan. Ik doe nog erg rustig aan en geniet van alles dat nu weer kan. Ik durf weer te dromen en ben elke keer weer intens gelukkig als iets is gelukt.
Deze operatie was de goede beslissing en wat was ik eraan toe.
De komende periode zal ik jullie af en toe op de hoogte houden hoe het gaat.

We zijn erg dankbaar. Dankbaar dat het geld er zo snel was en deze operatie mogelijk werd. We hadden nooit durven dromen dat het zo snel zou gaan. Wat geweldig dat er zoveel lieve mensen zijn die hebben meegeleefd. Al die donaties, al die lieve kaarten en bemoedigingen. Bijzonder dat er zoveel mensen hun hart laten spreken. Dankjulliewel. Ook zijn we het team in Barcelona dankbaar. Ze zijn daar stuk voor stuk vriendelijk en kundig. Ze zijn gemotiveerd om je zo goed mogelijk te helpen en luisteren naar wat je te zeggen of vragen hebt. Met name dr Gilete is onwijs vriendelijk en zal altijd zijn best doen om te helpen. Ook Amy is erg vriendelijk en zorgt dat ze er met elke stap bij is.
Maar bovenal zijn we God dankbaar. Dankbaar dat Hij er altijd bij is en de artsen de juiste beslissingen heeft laten maken. Hij heeft ons stap voor stap gedragen.