De operatie is geslaagd!

Maandag was DE dag, de dag van de operatie! Esmée zei er ‘s morgens helemaal klaar voor te zijn en ging rustig naar de operatiekamer.
Om een uur of half twee werd ik van de afdeling gehaald en mocht ik naar beneden, naar de OK/ ICU afdeling. Dr Gilete en dr Oliver vertelden mij daar dat de fusie van haar schedel tot de tweede nekwervel voorspoedig is verlopen. Esmée werd net van de OK naar de ICU gereden dus ik kon haar nog snel even zien.
Toen ze op de ICU was geïnstalleerd mocht ik naar Esmée toe. Ze lag natuurlijk te slapen wat maar goed is ook!

Dinsdagochtend ben ik weer gaan kijken. Ze sliep nog maar was wel wat onrustig. Alsof ze wakker wilde worden maar het niet lukte. Omdat ze teveel bewoog iets meer medicatie gegeven zodat ze weer rustig bleef slapen. Dat deed ze ‘s middags toen ik kwam kijken dan ook nog steeds.
Pas om 18.00 hebben ze Esmée wakker gemaakt. Dat is heel fijn verlopen zei Esmée, ook het extuberen waar ze zo tegenop zag.
Toen ik bij haar kwam, lag ze te bibberen van de kou, dus snel een deken en haar eigen sokken geregeld. Ze heeft ook vrij veel pijn in haar nek maar heeft een eigen ketaminepomp in beheer.
We hopen dat Esmée een goede nacht heeft zodat ze morgen weer naar de afdeling kan komen.